14 de des. 2009

Aliments i estats d'ànim


Sabies que segons la medicina tradicional xinesa es poden regular les emocions gràcies a la dieta Asi que, abans de cridar al cambrer, pensa de quin humor estàs avui.
Tristesa. Pot estar vinculada a un desequilibri del pulmó o de l'intestí gruixut. Ho pots atenuar gràcies al sabor picant, amb espècies i aliments com guindilla, nou moscada, curri, pebre negre, all, porro, mostassa o rave.
Alegria. Té nassos que fins a sentir-se feliç a l'excés pugui causar-te algun problemilla (l'alegria a l'excés pot alterar el funcionament del cor i de l'intestí prim). El sabor amarg ajuda tant a potenciar l'alegria quan falta i a controlar quan sobra. Recorre a verdures com la carxofa, l'escarola, el brocoli o l'espàrrec.
Empipament. La ira pot venir d'un problema de fetge i la vesicula biliar. El sábor que equilibra aquests òrgans és l'àcid. Aquí et recomanem sabors frescos i àcids com a taronges, llimones, fresques, cireres o albercocs.
Por. Segons la medicina tradicional xinesa està relacionat amb l'excés de fred, en ronyó i bufeta. La solució passa per augmentar en la teva dieta el salat. All, peixos, arròs integral, llavors de sesamo i all són bons aliats perquè se't passi la por.

Preocupació. Quan estas massa atabalat pels problemes es pot veure afectat l'estómac i la melsa. En aquest cas cal apostar per aliments que combinin el dolç amb fruites com a poma, raïm, plàtan i préssec, verdures com a remolatxa, el carbassó i la pastanaga i cereals com el mill i el blat. A més, és important que no faltin en la teva dieta mel, llet i nous que són aliments que donen seguretat emocional
font: sportlife