10 de febr. 2011

LA RUTA DE CARRASCLET


El Trote-Extrem juntament amb els companys d'Obrint Traça, hem preparat un sortida d'entrenament pel dia 19 de febrer, en la que hi esteu convidats.


Es tracta de fer la ruta del Carrasclet, des de Capçanes fins a Reus, tot seguint el PR-C 88.


Aquesta ruta va néixer l’any 1988 gràcies als camps de treball que sobre la persona, el medi i les rutes del guerriller Pere Joan Barceló, “Carrasclet”, va organitzar l’Institut Català de Serveis a la Joventut, intentant realitzar un itinerari tot seguint els camins utilitzats per en Carrasclet, els llocs on va viure i on passaren els episodis més importants. Per tot això, aquest sender no té tan sols un indubtable interès geogràfic o paisatgístic, sinó que aporta també un recorregut per la història i per la tradició protagonitzades per en Carrasclet. Seguir la seva ruta és endinsar-se per unes terres i per uns fets que han ajudat a configurar aquest país.


La ruta del Carrasclet és: Capçanes -- Llaberia -- Colldejou – Castell d’Escornalbou -- Argentera – Ermita Puigcerver -- Alforja -- Arbolí -- la Febró -- la Mussara -- Vilaplana -- l'Aleixar -- Maspujols -- Reus [76km D+2400m].


La nostra intenció, és anar a trote suau tots en grup, i fer una parada cada tres horetes i cada sis fer un bocata o similar a un bar, com és natural, la ruta no està prèviament preparada, pel que no hi hauran, ni avituallaments, ni marques (tret de les pròpies del PR), això vol dir que haurem de portar cadascú lo seu. Hem previst fer-ho en 12 hores, per tant, calculeu les vostres forces en proves similars, marxa de la Selva, etc....


Nosaltres sortirem des de Reus amb tren vers Capçanes, ja que així tindrem el cotxe a l'arribada. El tren surt de l’estació de França de Barcelona, per tant, podeu agafar-lo en punt més pròxim de casa vostra.Si les forces us fallen, hi ha la possibilitat de retirada de l’atac les tropes felipistes, agafant el tren a l’estació de l’Argentera Km 25 de la ruta i Alforja km 42, però l’estació d’Alforja està a les Borges, 7 km riera avall.


•Horari de sortida: a les 7:45 a l’estació de Reus. El tren surt a les 7:54 en punt. No us adormiu.
•Horari de sortida de Capçanes: 9:00 sota del monument al Carrasclet
•Horari aproximat d’arribada: 21:00 a les portes de la fira de Reus (darrera estació)
•Material: Paravent, menjar, aigua, peles per la parada al bar, FRONTAL i tot lo que necessiteu per fer 76kM.
Espero que tot aquest rotllo us hagi convençut i us apunteu a venir amb nosaltres, encara que sigui un bocinet. Feu pública aquesta notícia a tothom que creieu pugui interessar. Per saber qui serem, apunteu-vos o bé al blog del TROTE EXTREM, o al d' OBRINT TRAÇA. Us esperem a tots amb lo trabuco carregat.

Qui ho sap? Potser aquesta és la primera pedra d'una futura marxa del Carrasclet.

Segadors, esmoleu les eines.[by.: Karrasclet]

Entrada copiada del blog de Carrasclet
Paco el manso i Jo anirem, algú més S'hapunta???