17 de des. 2009

L'ALIMENTACIO, DIES ABANS DE LA COMPETICIO

Si mai no has tingut clar el que havies de menjar el dies abans d'una cursa, a qui tens un article que, espero que t'ajude a clari els teus dubtes
Hem de distingir entre l'alimentació abans d'una competició de fons o de llarga durada i l'alimentació que ha de tenir un esportista de velocitat o proves de curta durada.
També és important els costums de l'esportista. En la majoria dels esports la ingesta de greixos està molt limitada o prohibida, però en un altre tipus d'esports(competicions de durada extrema 24h o mes)de vegades convé agafar pes abans d'una competició. Per tal d'assegurar-mos un diposit



Alimentació dies abans d'una competició de fons o de llarga durada

El més important és no canviar els costums alimentaris de l'esportista. Sempre s'ha recomanat que entre cinc o set dies abans de l'esdeveniment esportiu es realitzi un extra d'ingesta d'hidrats de carboni.

Els tipus d'aliments que contenen hidrats de carboni són molt amplis que poden anar des de la mel fins a la ceba. Els ideals son els complexos tipus Disacàrids o Oligosacàrids. Un dels aliments per excel·lència és el blat dur, la coneguda pasta és el seu major exponent.

Molts esportistes dies abans de la competició sofreixen de l'estomec ja sigui amb molèsties, amb diarrees o amb reflux. Auriem de suprimir els condiments ja que poden ajudar a fer que aquests problemes s'agreugin, i si ingerim fibra pot ajudar a rebaixar-los lleugerament. Però cuasi sempre és degut, a un problema psicològic per l'estrès de la competició.



Peix,pasta verdures i amanida

Els dies abans de la competició, seria aconsellable fer les menjades com aquesta: pasta amb ceba fresca (no fregida) i molt porro. Una mica de formatge blanc d'acompanyament i plàtan per a postres.

La varietat seria el més aconsellable, sense oblidar mai les proteïnes, com també incloure el peix blau, i carns blanques(pit de pollastre o gall dindi) en els menjars anteriors amb una amanida d'enciam, tomàquet. Amb això, ajudés a mantindre el nivell de proteïnes adequat. Les amanides de pasta combinades amb tomàquet (natural) i altres productes típics de les amanides són els mes apropiads per a sopar

La hidratacio es fonamental tant, per tots els esportistes com per a una persona normal, per això, és vital tant els dies abans del la competicio com el mateix dia de l'esdeveniment. Beure molta aigua o begudes isotòniques. I, tingues sed, o no, mantindret bén hidratat.