21 de des. 2009

L'ALIMENTACIO, DIES ABANS DE LA COMPETICIO (1)

EL EMORZAR DIES ABANS DE LA COMPETICIO

Cereals

Si en el menjar hem de prendre pasta, per esmorzar els basats en arròs son el més aconsellables. Però sempre hem de procura buscar cereals amb la menor proporció de sucres possible. En funció del control del pes que tinguérem, haurem de prendre'ls amb llet desnatada o llet normal. Si no tenim problemes de greix el millor seria llet normal.

Fruita

Hauríem de prendre fruita fresca riques en vitamines A i C, com El kiwi, les maduixes o el meló, després dels cereals, o amb ells barreixats. Això ens ajudarà molt, ja que la fructosa té un índex glucèmic baix i dóna energia mes tard que els cereals o les torrades.




Sucs de fruites

Mai els sucs han de suplir a la fruita. Ens mengem la fruita i si es vol després un suc. no tots el que es ven com suc és suc, molts són extractes i uns altres qui sap exactament que són. Si no contenen molts sucres no han de ser cap problema

Dieta de recuperació

En la majoria dels esports tant aeròbics com anaeròbics, durant les competicions es produïxen fluids que en la seva majoria són àcids. Com l’àcid làctic, l’àcid úric o l’àcid piruvic. Per aquestes raons alguns experts recomanen ingerir menjars que siguin “alcalins” i no àcids. Dintre dels menjars alcalins podem trobar cereals, llet, pastes... La recuperació hidrostàtica també és important, menjars aliments alts en aigua i humitat com les fruites o els iogurts naturals ens ajudarà en aquest sentit.

Resum final

Un esportista ha de cuidar sempre el seu menjar, quedi poc per a una competició important o bé sigues principi de temporada. Si aquest és el cas el convenient seria pujar un poc la ingesta de hidrats, reduir les de greixos i augmentar la hidratació.