13 de febr. 2011

RECONEIXIMENT ULTRA TRAIL DE LES FONTS



Ahir, un bon grapat de traileros d'arreu del territori, un sortint de Paüls (jo), uns altres de Sant Roc, d' Alfara i els més valents i nombrosos de Xerta , tots guiats per Karim, ànima mater d'aquesta prova, vam fer el reconeixement del que serà i sense desmerèixer les altres dos, la prova estrella del primer ultra trail a  les terres de l'Ebre, que tot i ser el primer any i veient com van les inscripcions ja augura que serà un gran èxit


En aquesta segona prova, Karim ha sabut enllaçar tres de les curses més dures i boniques del circuit (Paüls, Alfara i Xerta ) i fer, un recorregut dur i atractiu, on els participants podran gaudir de les vistes bucòliques de la zona alta de Paüls, els racons insòlits de Sant Roc, la duresa tècnica de la zona d'Alfara  lligant-ho tot amb el laberint de senderes i pistes  planeres fins arribar a  Xerta.


Amb un començament de ruta presidida per la boira a les 7.15 els més valents que faran tot el recorregut enfilen els carrers de Xerta i, paral.lels a la carretera arriben a Paüls amb un temps de 1:45h. Aquí m'afegeixo al grup, creuem tot el poble, resseguim lo que és la cursa de Paüls  fins a la font del Montsagre on avituallem: una barreta, omplim d'aigua  i directes cap el Montsagre d'Horta, anem seguín cap al coll de l'Avenc passant abans pels colls d'Atans i de la Gilaberta. Després de la baixada del coll de l'Avenc arribem a Sant Roc on mos esperen a part, d'un altre grup amb uns quants craks que mos acompanyarien, un bon avituallament a base de pa amb tomata i pernil, amb cervesa inclosa, un cop menjats i ben hidratats continuem cap Alfara pel GR7, pujem a l'Espina, on fem la foto de rigor, baixem pel barranc del llop fins a Alfara, allí tornem a trobar-mos un altre avituallament este força complert, a part del pa amb tomata i pernil hi ha cafè i molta cervesa, ja que al avituallament de Sant Roc algú es va quedar amb sed, i això que la font no para de rajar. Fem una bona parada, i al cap d'un hora, sortim per afrontar l'última pujada que mos portaria fins al coll d'Alfara a on mos despediríem dels cracks i els no tant cracks. A partir d'aquí ja seria tot una baixada, passant com no, per la moleta d'Alfara, la font Nova, font Perera i tot l'entramat de pistes i senderes fins arribar a Xerta amb un temps total de 13:15 h. havent passat un molt bon dia de muntanya amb molt bona companyia.


P.D. Agrair a Karim la bona idea que va tindre en quant als avituallaments dignes de qualsevol cursa.
fotos de Mauro
fotos de Manel

1 comentari:

Leo ha dit...

La veritat es que ens ho vam passar molt bé i el dia boníssim.Karim ens va cuidar molt.